Sauna op maat

Even helemaal tot rust komen in een luxe sauna zonder uw eigen huis uit te hoeven. Ambiance Premium Wellness verzorgt sauna’s in alle soorten en maten; van standaard modellen tot volledig op maat gemaakt.

Bel of mail ons voor meer informatie of voor een afspraak. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor een sauna in uw huis.

 • Kies uit standaard modellen of laat uw eigen sauna op maat maken
 • Project van a tot z geleid door onze specialisten
 • Premium wellness in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week service
Neem contact met ons op

Sauna op maat kopen

Ontspanning van lichaam en geest is iets waar men in de huidige tijd al snel naar op zoek is. Door een sauna op maat te kiezen, welke u helemaal naar uw eigen wensen en eisen kunt inrichten, zult u optimaal tot rust kunnen komen. Geeft u de voorkeur aan een traditionele sauna of denkt u aan een hypermoderne design sauna? Alles is mogelijk!

Sauna Excellent

Naast het plaatsen van standaard sauna’s zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en plaatsen van een sauna op maat. Een Excellent sauna biedt u ontzettend veel opties! U heeft keuze uit talloze ontwerpopties, perfect op elkaar afgestemde uitrustingsopties en veel nuttige details waarmee u uw eigen wellness stijl kunt creëren.

Kies bijvoorbeeld uit verschillende hout- en steensoorten, verschillende soorten kachels en voeg accessoires toe. Ook kunt u ervoor kiezen om infraroodlampen aan uw sauna toe te voegen. Muziekje terwijl u in alle rust bijkomt? Dan plaatsen we een muziekinstallatie in uw sauna. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Neem contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden voor uw sauna op maat.

Standaard modellen

Naast de sauna’s op maat kunt u bij Ambiance terecht voor standaard modellen. Het ideale van een standaardmodel sauna is dat u op voorhand weet hoe het model eruit ziet. U kiest eenvoudig een model uit ons aanbod en we gaan aan de slag. Een standaard sauna is perfect voor wie voor het eerst een sauna in zijn huis laat plaatsen. Dus: wel een sauna, maar niet alle keuzes voor extra opties? Kies dan voor een standaardmodel. We hebben de volgende drie categorieën waar u uit kunt kiezen

Sauna Maata

De Maata is leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen, zodat er altijd wel een past bij de rest van uw interieur. De 1,4 cm dikke geprofileerde houten bekleding, stevig bevestigd aan de veerbasis, zorgt ervoor dat u zeer lang plezier heeft van uw privé sauna. Dankzij eersteklas thermische isolatie gebruikt de Maata minder energiekosten.

Met een saunahoogte van 205 cm geeft de Maata u een ruimtelijk interieur gevoel. Daarnaast wordt de sauna geleverd met een hoogwaardige, volledig glazen deur met een PVC afdichting. Dankzij de comfortabele, zachthouten saunabedden wilt u haast u niet meer opstaan.

 • Beschikbaar in vijf verschillende uitvoeringen
 • Elegante, volledig glazen deur
 • Elementen constructie met hoogwaardige isolatie
 • Sauna besturing met LCD display
Neem contact op voor meer informatie

Sauna Maata Comfort

De Maata Comfort is een juweeltje onder de elementensauna’s. Het open ontwerp met de frameloze beglazing – die om de hoek doorloopt – biedt een royaal inzicht in hoe mooi een saunasessie kan zijn.

Aan de buitenzijde van de sauna plaatsen we een plankelement met spiegel. Dit behoort tot de standaard uitrusting.

De binnenzijde van de sauna bekleden onze specialisten met softline panelen van poolspar. Deze zorgen voor een perfect klimaat waar u bijzonder comfortabel kan genieten. Droom weg op de extra brede ligbanken met gebogen hoofdsteunen.

Indien wenselijk kunt u deze sauna op verzoek uitbreiden met een klimaatsysteem dat zorgt voor verschillende badstijlen, evenals een led kleuren lichtsysteem achter de rugleuningen.

 • Elementen constructie met hoogwaardige isolatie
 • Sauna besturing met LCD display
 • Frameloze beglazing door de hoek
 • Extra brede ligbanken van 66 cm
 • Indirecte ledverlichting achter rugleuning is optioneel
Neem contact op voor meer informatie

Infraroodsauna

Infraroodstraling, ook wel IR-straling genoemd, maakt naast uv-straling en zichtbaar licht deel uit van globale straling. Dit zijn bijvoorbeeld zonnestralen die ons bereiken. Naast de zon zendt elk lichaam IR-straling uit bij een temperatuur boven het absolute nulpunt. De eenvoudige regel is hier van toepassing: hoe warmer een lichaam, hoe meer IR-straling. Dit is voor ons niet met het blote oog zichtbaar, maar we nemen de straling door onze huid waar als warmte. Daarom wordt infraroodstraling vaak aangeduid als warmtestraling.

Natuurlijke warmte

Infraroodwarmte en -straling worden in veel verschillende gebieden gebruikt. Onder andere in de geneeskunde, in sporten om de spieren te ontspannen en in een wellnesscentrum. De aangename en natuurlijke warmte ontspant de menselijke geest, maar kan ook een positief effect op het lichaam hebben en gezondheidsproblemen helpen verlichten. Als infrarood wordt gebruikt voor lichamelijke klachten, raden we aan om een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik.

Sauna versus infrarood

In tegenstelling tot de conventionele Finse sauna ligt de temperatuur in de infraroodwarmingscabine slechts tussen 40 en 50 °C. Desondanks zweet je tot drie keer meer dan in de sauna. Hoe dat mogelijk is? De infraroodstralen dringen het menselijk lichaam binnen en verwarmen het van binnenuit. Op natuurlijke wijze en zonder enige inspanning.

Buiten sauna

Lopend door uw eigen tuin naar uw buitensauna en heerlijk afkoelen onder uw buitendouche of op uw eigen privé terras, wie wil dat niet? Een buitensauna reinigt uw huid en is ook goed voor uw gezondheid, doordat hij extra weerstand opbouwt. Ook werkt een sauna preventief tegen een verkoudheid. De sauna is een echte eyecatcher en is een stijlvolle toevoeging aan uw tuin.

Modulaire opbouw

De modulaire buitensauna’s worden met de modernste technieken en met gebruik van uiterst hoogwaardige materialen gemaakt. Het modulaire systeem kan tot veel verschillende ontwerpen worden gecombineerd. Of het nu gaat om de afmetingen van de sauna of om de uitrusting ervan, Ambiance heeft altijd de juiste oplossing.

Uitvoering

De modulaire buitensauna’s bestaan uit een stabiele raamconstructie met vochtwerende lagen en een mineraal verzelisolatie. De wanden worden voorzien van 60 mm isolatie en het plafond van 80 mm. Door de krachtige sauna oven wordt de maximale, gewenste warmte in een korte periode gehaald en zal uw goed geïsoleerde sauna de warmte behouden.

Onderhoud

Een van de vele voordelen van Ambiance Premium Wellness is dat we het periodieke onderhoud van onze wellnessfaciliteiten kunnen verzorgen. Zo heeft u geen omkijken meer naar het onderhoud van uw sauna. We leggen graag onze onderhoudscontracten aan u voor. Liever zelf doen? We faciliteren ook alle toebehoren, zodat u zelf uw sauna kunt onderhouden.

We helpen u graag

Benieuwd naar wat voor sauna we voor u kunnen realiseren of wilt u meer informatie over andere wellnessfaciliteiten? Bel of mail ons met uw vraag. U kunt ook onderstaand contactformulier invoeren. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij denken graag met u mee!

Contact form - footer