Infraroodsauna

Thuis heerlijk tot rust komen in uw eigen infraroodsauna, klinkt dat niet als ongekende luxe? Ambiance Wellness maakt het voor u mogelijk. Geniet van de natuurlijke, pijnverlichtende warmte die van binnenuit komt. En dat zonder de deur uit te hoeven, in alle rust en comfort van uw eigen vertrouwde omgeving.

 • U hoeft niet het huis uit: infraroodsauna in uw eigen woning
 • Volledig naar uw smaak en wensen gemaakt
 • Heerlijk relaxen in uw eigen, vertrouwde omgeving
Neem contact met ons op

Warmte dankzij IR-straling

Een infraroodsauna creëert warmte door het verspreiden van stralingswarmte. Infraroodstraling, ook wel IR-straling, is naast zichtbaar licht en uv-straling onderdeel van globale straling. Zoals de zonnestralen die ons op aarde bereiken. Een infrarood cabine is droog, niet vochtig zoals een stoomcabine. Voor de meeste mensen is dit type sauna daarom beter te verdragen dan een traditionele sauna. Dit omdat er dus verwarming plaatsvindt door straling, in plaats van vochtige, hete lucht.

De voordelen van een infraroodsauna

De stralingswarmte van de infraroodsauna bereikt een temperatuur van tussen de 40 en 50 °C. Het lichaam neemt deze stralingswarmte direct op en dit is qua gevoel te vergelijken met plaatsnemen in de zon. IR-straling heeft een positief effect op spier- en gewrichtspijn en helpt mensen met reumatische klachten. We zetten de voordelen van dit type sauna graag voor u op een rij. Een infraroodsauna:

 • verlicht spier- en gewrichtspijn;
 • helpt mensen met reumatische klachten;
 • zorgt voor goede ontgifting;
 • kan huidaandoeningen, zoals eczeem, acné of psoriasis helpen verminderen;
 • heeft een korte opwarmtijd;
 • is een comfortabel type sauna voor een grote groep mensen;
 • is gebruiksvriendelijk;
 • is op een normaal stopcontact aan te sluiten.

Kortom: een infrarood cabine in huis is een kostbaar en duurzaam bezit. Heerlijk om in bij te komen na een dag hard werken of een middag intensief sporten.

Infraroodsauna kopen

Overweegt u een infrarood cabine te kopen, wellicht voor uzelf of misschien wel een infrarood sauna voor 2 personen? Het team van Ambiance Wellness bespreekt graag de mogelijkheden met u. We verzorgen namelijk sauna’s op maat. Dat betekent dat ook onze infraroodsauna’s beschikbaar zijn in alle soorten en maten, maar u vindt binnen ons assortiment natuurlijk ook standaardmodellen. Bespreek uw wensen door contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Natuurlijke warmte met een infraroodsauna

Veel verschillende disciplines maken gebruik van infraroodwarmte en -straling. Onder andere binnen de geneeskunde en de sportsector voor ontspanning van de spieren. IR-straling ontspant niet alleen de spieren, deze natuurlijke en aangename warmte ontspant ook de geest. Daarnaast heeft de straling een verlichtende werking als u bepaalde gezondheidsproblemen heeft. Als u een infrarood cabine wilt gebruiken tegen lichamelijke klachten, raden we u aan eerst uw arts te raadplegen.

Verschillen tussen een conventionele sauna en infraroodsauna

Een infraroodsauna hanteert een lagere temperatuur dan een conventionele, Finse sauna. Infraroodsauna’s verwarmen namelijk tot ongeveer 40 à 50 °C. De ruimte van een infraroodsauna wordt bovendien niet warm. Toch zweet u tot wel drie keer meer dan in een ‘gewone’ sauna. Waarom is dat? Omdat infraroodstralen het menselijk lichaam binnendringen en het van binnenuit verwarmen. We kunnen dus stellen dat een infraroodsauna het lichaam op natuurlijke wijze verwarmt.

Ambiance Wellness gaat verder

Wist u dat ons assortiment nog veel groter is dan alleen infraroodsauna’s? We bieden u een compleet aanbod dat alle aspecten van wellness beslaat. Het assortiment bekijkt u op uw gemak op onze website, maar u bent ook van harte welkom in onze showroom in Ede. Hier doet u volop inspiratie op voor hoe u een stukje wellness naar uw eigen woning haalt. Bekijk ondertussen ook onze:

Zwembaden

Neem een duik in alle rust, privacy en comfort: een zwembad dat volledig aansluit op uw wensen. We ontwerpen zowel binnen- als buitenzwembaden.

Whirlpools

Geniet thuis volop van uw eigen whirlpool. Onze Jacuzzi’s staan bekend om hun krachtige prestaties en tijdloze, moderne vormgeving.

Sauna's

Naar de sauna zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft? Er is maar weinig zo ontspannend als een eigen sauna. Bij Ambiance Wellness maken we uw sauna volledig op maat.

Begin met ontspannen

Ziet u het al helemaal voor zich om heerlijk thuis te relaxen in uw eigen infraroodsauna en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze experts vertellen u graag meer. Vul onderstaand formulier in of bel ons via 0318 551 190.

Wij denken graag met u mee!