Onderloop zwembad

Een zwembad met een onderloopgoot wordt veelal gekozen om esthetische redenen. Het wateroppervlak loopt weg onder de randtegel waardoor er een prachtige waterspiegel ontstaat en worden meestal gebruikt voor buitenzwembaden.

Hoe werkt het?

Onder de rand van het inbouwzwembad en het terras zit een goot verborgen. Via de onderloopgoot wordt het oppervlakte water afgeroomd en stroomt dit water de buffertank in. Hierna wordt het water gefilterd door de filterinstallatie en wordt het fijne vuil uit het zwembadwater gehaald. Vervolgens wordt het water terug het zwembad ingespoten doormiddel van de inspuiters in de wand en/of bodem.

Betere circulatie

Het water van een onderloopgoot zwembad wordt beter gecirculeerd dan bij een skimmer zwembad. Dit komt doordat het wateroppervlakte sneller wordt afgeroomd doordat deze overloopt in de buffertank en vervolgens gefilterd wordt. Hierdoor heeft het vuil haast geen tijd om de bodem of wanden van het bad te bereiken, waardoor het bad beter schoon blijft.

Prettiger zwemmen

Daarnaast is het zwemmen in een zwembad met onderloopgoot prettiger doordat de golven die men vervaardigd tijdens het zwemmen wegrollen in de onderloopgoot, daar waar dit bij een skimmer zwembad tegen de rand aan klotst en de golf weer terug rolt het zwembad in. Een onderloopgoot biedt u dus minder weerstand tijdens het zwemmen waardoor u nog meer zwemplezier zal ervaren.

Wij denken graag met u mee!