Pvc zwembaden

Pvc zwembad

Een pvc zwembad is te verkrijgen in “standaard” afmetingen, maar leent zich sterk voor maatwerk. Een pvc zwembad is in verschillende varianten uit te voeren, te denken aan een skimmerbad, High Level schacht, met een onder-, of overloopgoot en ziet men zowel als binnenzwembad en als buitenzwembad.

De aanleg

Het aanleggen van een pvc zwembad kan op twee manieren.

De traditionele manier is dat na het uitgraven van de contouren van het zwembad een gewapende betonvloer gestort zal worden. Hierna kan het zwembad in het gat geplaatst worden. Vervolgens zal het bad aangevuld worden met gestabiliseerd zand of met Sopra Iso-Tec. Wanneer de aanvulling gedroogd is zal er een ringbalk gestort worden, waarna de randtegels kunnen worden gelegd en u weer op tuin niveau bent.

Indien u kiest voor een pvc zwembad binnen is het mogelijk om te kiezen voor een vrijdragende constructie. Dit houdt in dat uw inbouwzwembad los staat van de constructie van uw huis. De contouren van het zwembad zullen worden uitgegraven en een gewapende betonvloer wordt gestort. Hierna kan het zwembad op de vloer worden gezet, maar hoeft deze niet aangevuld te worden met gestabiliseerd zand of met Sopra Iso-Tec. Hierdoor is het leidingwerk vrij toegankelijk en kunt u om het zwembad heenlopen.

Voordelen

U bent op zoek naar iets individueels en exclusiefs? Dan is een pvc zwembad de keuze voor u! Alle geometrische vormen kunnen worden geïmplementeerd bij dit bad en elk bad wordt individueel op de wensen van de klant afgestemd. De constructie van het zwembad moet niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog. Deze baden zijn als binnen, maar ook als buitenbaden geschikt en hebben geen beperking in hun afmetingen

Pvc baden worden vervaardigd door een dubbele composietconstructie uit slagvast, corrosiebestendig, weekmaakvrij, niet poreus, uv-stabiel hard pvc. Daarbij is het bad bestendig tot een temperatuur van tot wel 60℃ en difussiebestendig. Schade door osmose is daardoor uitgesloten.

Daarnaast zijn pvc zwembaden bovengemiddeld hygiënisch doordat de wanden zo vlak en glad zijn dat algen en bacteriën geen kans krijgen om zich te vormen of hechten aan het oppervlak waardoor u slechts met chemicaliën het zwembad schoon houdt.

Service en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw zwembbad in topconditie blijft, helpen wij u graag bij het onderhoud. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • Periodiek onderhoud van uw buitenzwembad
  • Het zomer- en winterklaar maken van uw buitenzwembad
  • Een vast onderhoudscontract voor uw buitenzwembad
  • Chemicaliën en ander toebehoren voor het zelf onderhouden van uw buitenzwembad

We hebben verschillende onderhoudscontracten: een premium pas en onderhoud op maat.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u de mogelijkheden bespreken omtrent de aanleg van een pvc zwembad bij u thuis of wilt u uw wensen eens aan ons voorleggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Wij denken graag met u mee!