Zwembadverwarming - Ambiance Wellness

Zwembadverwarming

Warmtepomp

Het verwarmen van uw zwembad kunt u op verschillende manieren realiseren. De warmtepomp uitermate geschikt om dit te doen. Deze heeft namelijk lage werkingskosten en een lagere CO2 uitstoot. Doordat de warmtepomp elektriciteit verbruikt heeft u ook geen gaskosten. In combinatie met Polycarbonaat solarlamellen verbruikt u nog minder energie omdat deze uw zwembadwater verwarmen en isoleren door middel van de zon.

Een warmtepomp dient altijd buiten geplaatst te worden, zodat deze zichzelf kan koelen met de buitenlucht.

Full-inverter-warmtepompen

Bij een inverter-warmtepomp is er sprake van een continue verwarming van het zwembadwater. De warmtepomp blijft het water op een constante temperatuur houden doordat deze zich modulair aanpast op de temperatuursvraag van het zwembad. Door deze manier toe te passen op uw zwembad bespaart u energie. Dit komt omdat de warmtepomp niet steeds op volle toeren hoeft te draaien, maar juist op een relatief lage stand het water verwarmt. Andersom kan de warmtepomp ook koelen wanneer dat gewenst is.

Een warmtepomp verdient zichzelf snel terug door de aanzienlijke verlaging van de energiekosten! Ook voor zwembaden die al langer in gebruik zijn is het aan te raden te kijken naar deze manier van verwarmen, een toekomstbestendige en milieuvriendelijkere oplossing voor het verwarmen van uw bad! Laat ons u adviseren, vul ons contactformulier in of bel direct 0318 – 551 190.

Warmtewisselaars

Warmtewisselaars worden vaak ingezet voor het verwarmen van buitenzwembaden en werkt in combinatie met een Cv-ketel. Een warmtewisselaar wisselt warmte uit tussen twee bronnen. De eerste bron is het koude water vanuit het zwembad, de tweede bron is de warmtebron. Het zwembadwater stroomt door de warmtewisselaar en langs de warmtespiraal. De warmtebron, afkomstig van een Cv-ketel, loopt door de warmtespiraal in de warmtewisselaar heen. Hierdoor neemt het zwembadwater de warmte aan van de spiraal.

Platenwisselaar

De platenwisselaar vervaardigd uit titanium is bij uitstek geschikt in combinatie met een aardwarmtepomp. Doordat er lagere primaire water temperaturen worden aangevoerd (maximaal 50°C) dan bij gebruik van bijvoorbeeld een warmtewisselaar in combinatie met een Cv-ketel, is dat platenwisselaar groter. Om het zwembadwater op de gewenste temperatuur te krijgen is er een groter contactoppervlak nodig en wordt de platenwisselaar uitgerust met een isolatie-pack. De platenwarmtewisselaar zal secundair in een by-pass geplaatst worden.

Wij denken graag met u mee!