Lamellendek

Een lamellenafdekking is een van de mooiste manieren om uw zwembad veilig, mooi en automatisch af te dekken. Met slechts een druk op de knop opent en sluit u de afdekking.

De lamellen kunnen op een aantal manieren gemonteerd worden. Zo kunt u kiezen voor opbouw, waarbij het lamellendek bovengronds op de rand van uw zwembad wordt gemonteerd, maar een ingebouwd systeem is de mooiste manier van wegwerken.

Zitbank

Zo kunt u kiezen voor een zitbank afwerking, waarbij het lamellendek onder de bank wordt weggewerkt en deze door een brievenbus opening dicht loopt. Het voordeel hiervan is dat u in uw zwembad een zit gedeelte creëert waar men lekker kan relaxen.

Beach

Het lamellendek wegwerken onder een zogenaamd “beach” gedeelte behoort ook tot de mogelijkheden. Een beach gedeelte is een plateau van ongeveer 30 cm diep waar men heerlijk op kan zitten met de voeten in het water en waar de kinderen op kunnen spelen. Hieronder wordt het lamellendek weggewerkt en zal via een brievenbus opening aan de bovenzijde dicht lopen.

Nis

Indien men het lamellendek niet in het bad wil wegwerken, is de mogelijkheid er om deze in een nis achter het zwembad weg te werken. Op deze manier gaat er geen zwemruimte verloren en is het lamellendek onzichtbaar in de wand weggewerkt. Halverwege de zwembadwand zit er een brievenbus opening waardoor het lamellendek naar boven drijft en dicht zal lopen..

Bodem

Op het moment dat u kiest voor een bouwkundig bad heeft u nog een vierde mogelijkheid om uw lamellendek weg te werken. U kunt er dan voor kiezen om deze in de bodem van he zwembad te verzinken. De kopzijde van het bad zal dieper worden uitgegraven waarna hier een as en motor geplaatst wordt met daarop de lamellen. De afdekplaat op de bodem zorgt ervoor dat het lamellendek onzichtbaar is geworden. Door een brievenbus opening op de bodem aan de kopzijde van het bad loopt het lamellendek omhoog waarna deze dicht zal lopen.

Lamellen

Er zijn ontzettend veel soorten lamellen verkrijgbaar. Ambiance kiest ervoor om alleen met de meest hoogwaardige producten te werken omdat wij de absolute kwaliteit willen waarborgen en 100% achter ons product willen staan.

Zo zijn er PVC lamellen en Polycarbonaat lamellen. Wij laten u graag de keuze maar attenderen u graag op het verschil. Polycarbonaat lijkt op PVC, het is allebei een kunststof, maar daar waarbij PVC op den duur zijn weekmaker verliest, verhard en zal scheuren of indeuken zal dit bij polycarbonaat nagenoeg niet gebeuren.

Dit heeft te maken met de vervaardiging van polycarbonaat. Doormiddel van tri-extrusie wordt er bij een polycarbonaat lamel een extra beschermingslaag op de lamellen aangebracht. Dit houdt in dat de lamel, in combinatie met de UV-absorbers, zijn mechanische eigenschappen behoudt zoals de zeer hoge slagvastheid. Hierdoor wordt veroudering tegen gegaan en verbeterd de hagel- en krasbestendigheid. Daarnaast biedt polycarbonaat een lamel aan welke alg-vorming tegengaat door een extreem donkere kamer en bijzondere haakverbinding.

Daarnaast raden wij op buitenbaden altijd solar lamellen aan. Waarom? Iedereen wil zo energievriendelijk mogelijk genieten van zijn/haar zwembad. De solar lamellen verwarmen en isoleren uw zwembadwater. Door de transparante bovenlaag wordt de zonnewarmte doorgelaten. Deze zonnewarmte bereikt de zwarte onderlaag die ontzettend warm wordt en deze vasthoudt. Door het zwemwater op een lage frequentie door uw bad te pompen wordt de lamel gekoeld door het zwemwater en wordt het zwemwater verwarmd waardoor u op een milieubewuste manier aan water verwarming doet!

Ook is er bij de ontwikkelen van een lamellenafdekking rekening gehouden met het veiligheidsaspect. Als kinderen en/of huisdieren spelenderwijs per ongeluk op de lamellenafdekking vallen, komen zij niet in het zwembad terecht maar belanden zij op de lamellenafdekking en kunnen over het dek terug lopen en op de rand van het zwembad stappen.

Lamellen zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren beschikbaar. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Contact met Ambiance

Benieuwd wat we voor u kunnen realiseren of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, e-mail of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Wij denken graag met u mee!