Skimmer zwembad

Zwembaden hebben meestal twee of drie skimmers, afhankelijk van de grootte van het bad, in de wand ingebouwd. Een skimmer is onderdeel van de watercirculatie die ervoor zorgt dat uw zwembadwater gereinigd wordt. De skimmers zorgen namelijk voor de afzuiging van het wateroppervlak, waar veelal insecten en bladeren op terecht komen. Het grove vuil wordt opgevangen in het skimmermandje die zich in de skimmer bevindt. Het fijne vuil wat door het skimmermandje glipt wordt opgevangen door het filter van het zwembad en wordt zo alsnog van het zwembadwater gescheiden.

De zuigkracht van de skimmer wordt vervaardigd door een zuigleiding van de pomp. Op deze manier kan de skimmer het wateroppervlakte aanzuigen en afvoeren naar het filter waar het water gezuiverd wordt. Vervolgens wordt het water terug het zwembad ingespoten door middel van de inspuiters in de wand en/of bodem.

Een skimmer zwembad heeft meestal een opstaande rand doordat de skimmers in het bad zijn gemonteerd. Echter zijn er tegenwoordig ook high level skimmers waardoor de waterlijn vlak onder de randtegel komt te staan. Onze skimmers worden gebruikt in alle inbouwzwembaden, zowel binnen– als buitenzwembaden.

Benieuwd wat we voor u kunnen realiseren of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformuliere-mail of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Wij denken graag met u mee!