ZigaForm version 6.1.2

Waterzuivering & desinfectie

Goed onderhoud van het zwembadwater bestaat niet alleen uit de mechanische filtratie van het water, maar ook uit een voldoende doorstroming van het bad, de toevoer van vers water en, zeer belangrijk, de desinfectie en regeling van de pH-waarde.

Vooral de pH-waarde is een belangrijke parameter, want deze beïnvloedt de desinfecterende werking van de chloorproducten. Neutraal, zuiver water heeft een pH-waarde van 7,0. Met desinfectie wordt het doden van bacteriën, virussen en schimmels bedoeld. Het desinfectiesysteem maakt gebruik van chloor en chloorproducten. De automatische sopra Test meet- en regelinstallatie zorgt ervoor dat het desinfectiemiddel en het middel voor pH-correctie automatisch worden gedoseerd.

Om de desinfectie van uw zwembadwater te automatiseren biedt Ambiance verschillende mogelijkheden van “basic” tot “high end” technology.

Basic automatische pH- en chloorregeling

De basic automatische pH- en chloordoseerpomp meet en regelt de pH- en chloorwaarde van uw privézwembad tot een inhoud van 90 m³. Tijdens het gebruik ondersteunt de slimme en gemakkelijke technologie de operator van het automatische doseersysteem en begeleidt u actief door de nodige instellingen in het menu. De bediening geschiet door middel van een push buttons welke onder het scherm zichtbaar zijn. Deze pH- en chloorregeling is geluidsarm en onderhoudsvriendelijk.

Perfect automatische pH- en chloorregeling

De perfect automatische pH- en chloordoseerpomp regelt ook de broom en actieve zuurstof die relevant zijn voor het optimaal onderhouden van het zwembadwater. De uiterst nauwkeurige doseerpomp zorgt voor een betrouwbare meting. De gemeten waarden van het zwembadwater worden gecontroleerd en, indien nodig, wordt de vereiste hoeveelheid pH of chloor toegevoegd.

Als er afwijkelingen zijn in de aangegeven limieten van het zwembadwater zal de perfect automatische pH- en chloorregeling door middel van een akoestisch signaal u informeren. Zo zal u geïnformeerd worden als een van de kannen leeg is om onderbreking van de waterbehandeling te voorkomen.

Sopra Test Premium

Apparatuur voor het geheel automatisch meten en regelen van belangrijke parameters zoals de pH-waarde en het vrij beschikbare chloorgehalte. Daarnaast stuurt het geheel automatisch de Sopra doseersystemen aan waardoor de gewenste waardes exact op peil worden gehouden. Het gehalte aan chloor kan daardoor zo laag mogelijk worden afgesteld.

Deze geluidsarme, onderhoudsvriendelijke pomp doseert, op commando van de premium automatische pH- en chloorregeling, een zuurgraad corrigerend middel en schakelt zichzelf uit bij een tekort hieraan.

Soprazon Premium 19

Het meest exclusieve als het om hoge eisen gaat van waterkwaliteit

Bovenstaande Sopra Test Premium kan worden uitgebreid met een Soprazon Desinfectie Premium 19. Water- en zwembadonderhoud wordt gemakkelijker met deze Soprazon installatie.

Desinfecteren van uw zwembad betekent de vernietiging van ongewenste kiemen en micro-organismen die voor uw gasten en voor u zelf een veilig bad gebruik garanderen. Onthard water, zacht voor uw huid, geen irritatie op ogen, geen nare chloorlucht, maar vooral ook geen nadelige additieven in uw zwemwater welke alle andere systemen wel hebben. Ook geen chloor opslag in uw woonhuis. De Soprazon installatie waarborgt maximale zekerheid.

Functionaliteit Soprazon

De nieuwe elektrolyse-installatie Soprazon premium 19 bereidt een vers desinfectiemiddel middels elektrolyse en maakt ook zacht onthard water. Er worden geen agressieve chemicaliën opgeslagen of toegevoegd aan uw zwembad. De belangrijkste functies zorgen voor een betrouwbare werking en worden weergegeven via het bedieningspaneel op een 4,3-inch touchscherm met een intuïtieve bediening.

Het vers geproduceerde desinfectiemiddel wordt, samen met de vrijgekomen waterstof, rechtstreeks in het circulatiesysteem van het zwembad geleid. Het productieproces wordt continu bewaakt, gecontroleerd en geoptimaliseerd. Onderhoudsintervallen worden automatisch weergegeven.

Het unieke ontwerp van de Soprazon premium 19 zorgt voor een optimale productie met een zeer gering verbruik en een laag energieverbruik over een breed temperatuurbereik.
Door het compacte ontwerp kan het systeem eenvoudig aan een muur worden geïnstalleerd. Alle voor onderhoud relevante componenten zijn gemakkelijk toegankelijk in de compacte constructie.

5 redenen om te kiezen voor een Soprazon:

  1. De hoge desinfectie kracht zorgt voor snelle vernietiging van kiemen en micro-organismen.
  2. Geen ongewenste bijproducten
  3. Opstelling mogelijk in de kleinste ruimte door compacte opbouw.
  4. Zeer lage onderhoudskosten.
  5. Lage bedrijfskosten.

Benieuwd wat we voor u kunnen realiseren of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, e-mail of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Wij denken graag met u mee!