ZigaForm version 6.1.2

Stoomcabines

Met een stoomcabine in uw woning profiteert u van de ontspannen sfeer van een wellness, maar hoeft u de deur niet meer uit. Dat klinkt toch als optimaal genieten? Na een lange werkdag kunt u heerlijk ontspannen in de stoomruimte. En zo’n stoombad brengt ook nog eens diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. De stoomcabines van Ambiance Wellness overtreffen al uw verwachtingen.

  • Uitgebreide showroom
  • 24/7 service
  • Genieten van de luxe van een wellness in uw eigen huis
  • Stoomcabine volledig op maat te koop

Wilt u meer informatie over ons aanbod? Neem contact met ons op en we helpen u zo goed mogelijk. Of bespreek met ons uw wensen over het kopen van een stoomcabine.

Stoomcabine volledig naar wens kopen

Wij ontwerpen uw stoombad volledig op maat en verwerken uw persoonlijke wensen in het ontwerp. Onze experts komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken. Naast stoombaden op maat koopt u bij ons onder andere sauna’s, whirlpools en binnenzwembaden op maat.

Hoe werkt een stoomcabine?

Het effect van een stoomcabine is vergelijkbaar met dat van een sauna, maar er zijn toch een paar belangrijke verschillen. De temperaturen in een stoomruimte liggen namelijk tussen de 40-50°C. Dat is veel lager dan bij een sauna, waar het meestal 80°C is. Ook kan de luchtvochtigheid tijdens een stoombad oplopen tot 98% in tegenstelling tot 25% bij een sauna. Het vocht reinigt de huid en opent de poriën. De warmte van de stoom stimuleert de bloedsomloop. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam gemakkelijker kunnen verlaten, wat resulteert in een gezonde en soepele huid.

Voordelen van stomen

Het gebruik van een stoomcabine heeft veel positieve effecten op uw gezondheid, de meest voorkomende zijn:

  • Ontspannende werking
  • Zorgt voor een daling van de bloeddruk
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Opent huidporiën
  • Reinigt uw huid
  • Verlicht de ademhaling en opent de luchtwegen

Waan uzelf in uw eigen hammam

Koop een stoomcabine en u kunt uw eigen hammam, oftewel reinigingsritueel ondergaan. Met zijn oorsprong uit Centraal-Azië heeft dit ritueel zich in de tijd van de Romeinen verspreidt over de hele Arabische wereld. Deze Oosterse badhuiscultuur heet de hammam. Hamam, van origine met één m, betekent letterlijk ‘verwarmen’ in het Arabisch. Hierbij wordt uw huid gescrubd, ingezeept en heerlijk gemasseerd. U zult zich als herboren voelen na afloop van een hammam behandeling.
Een hammam badhuis is de plek waar lichaam en geest samenkomen, waar u in stilte geniet en uw zintuigen prikkelt en reinigt. Maak uw hammam reinigingsritueel compleet door hem te combineren met een stoomcabine. Hier kunt u in alle rust tot uzelf komen, relaxen en zuiveren. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Ontdek ons ruime thuis wellness assortiment

Het assortiment van Ambiance Wellness reikt nog veel verder dan enkel stoomcabines. Wij verkopen nog veel meer geweldige producten om in het comfort van uw eigen woning helemaal tot uzelf te komen. Ontdek ze hieronder of bezoek onze showroom in Ede.

Zwembaden

Heerlijk zwemmen in de rust en privacy van uw eigen woning. Zowel binnen- als buitenzwembaden.

Whirlpools

Geniet thuis van uw eigen whirlpool. Prachtig modern vormgegeven en met professionele prestaties.

Sauna's

Niets ontspant zo goed als thuis in uw eigen sauna. Bij Ambiance Premium Welness maken we uw sauna geheel op maat.

Veelgestelde vragen stoomruimte

Het is goed om van tevoren te weten waar u op moet letten bij het gebruik van een stoombad. Het belangrijkste is natuurlijk dat u ontspant en ervan geniet. Laat u daarom goed informeren. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen.

Wat moet ik doen voorafgaand aan een stoombad?

Het instellen van de juiste temperatuur is erg belangrijk. Hoelang de stoomcabine moet opwarmen, hangt onder andere af van de grootte. Houd hier dus rekening mee als u van plan bent de stoomruimte te gebruiken.

Drink voordat u de cabine betreedt voldoende water. Zo voorkomt u uitdroging. Ook tijdens het nemen van een stoombad is het belangrijk om voldoende drinken, aangezien u door het zweten veel vocht verliest.

Wanneer geen stoombad nemen?

Voor sommige doelgroepen is het niet aan te raden een stoombad te nemen. Mensen met een sterk wisselende bloeddruk kunnen problemen ondervinden door het snel dalen van de bloeddruk in de stoomruimte. Ook zwangere vrouwen is afgeraden in de cabine plaats te nemen, omdat de temperatuurstijging en mogelijke uitdroging slecht zijn voor moeder en kind. Ten slotte mag u nooit stomen als u koorts heeft of een bepaalde huidziekte heeft, dit kan de klachten verergeren. Een stoombad kan voor sommige huidziektes juist wel helend werken. Als u een huidziekte heeft, overleg dan met uw arts of een stoombad voor u een optie is.

Wanneer is een stoombad aan te raden?

Een stoombad kan ook een helende werking hebben. De warmte van het vocht is een verademing voor de luchtwegen. De warmte opent deze, waardoor het lichaam de luchtwegen beter kan reinigen. De stoomruimte is dus een aanrader voor mensen met bronchitis, astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen.

Neem contact op

Heeft u interesse in een stoomcabine voor thuis? Bezoek onze showroom of neem contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken, mailen of uw gegevens achterlaten in ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij denken graag met u mee!