Overloop zwembad

Heeft u altijd al gedroomd van een spiegelglad zwembad in uw woning of tuin? Een zwembad met allure? Dan is een overloopzwembad iets voor u. Bij dit type zwembad gaat het water naadloos over in het straatwerk. Een overloopzwembad is uniek, straalt klasse uit en vergt pure vakmanschap. Ambiance Wellness laat uw dromen graag werkelijkheid worden en ontwerpt een overloopzwembad compleet volgens uw wensen. Laat ons uw verwachtingen overtreffen.

  • Uw overloopzwembad naar wens laten ontwerpen
  • Complete verzorging van a tot z(wemmen)
  • Geniet van premium luxe zonder de deur uit te hoeven
  • 24/7 landelijke service

Wilt u meer informatie over onze werkwijze of service? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Overloopzwembad naar wens laten ontwerpen

Een overloopzwembad dat aan al uw wensen voldoet? Ambiance Wellness is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van prefab en bouwkundige zwembaden. In overleg met u creëren we een zwembad dat perfect aansluit bij uw wensen, woning en smaak.

Een schoon en spiegelglad zwembad

Een overloopzwembad wordt veelal gekozen om esthetische redenen. De waterspiegel staat gelijk aan het terras, waardoor er een prachtig spiegelglad effect ontstaat. Tussen de rand van het zwembad en het terras zit een overloopgoot verborgen. Via deze overloopgoot wordt het oppervlaktewater afgeroomd en stroomt het water de buffertank in. Hierna wordt het water gefilterd door de filterinstallatie en wordt het fijne vuil uit het zwembadwater verwijderd. Vervolgens wordt het water terug het zwembad ingespoten doormiddel van de spuiters in de wand en/of bodem.

De voordelen van een overloopzwembad

Krachtige circulatie

Het water van een overloopzwembad wordt beter gecirculeerd dan bij een skimmer zwembad. De wateroppervlakte van een overloopgootzwembad wordt namelijk sneller afgeroomd. Dit komt doordat het water overloopt in de buffertank en vervolgens gefilterd wordt. Hierdoor heeft het vuil haast geen tijd om de bodem of wanden van het zwembad te bereiken, waardoor het bad beter schoon blijft.

Meer zwemplezier

Het zwemmen in een overloopzwembad wordt ervaren als rustgevend. Dit komt omdat de golven die u maakt tijdens het zwemmen wegrollen in de overloopgoot. Bij een zwembad zonder overloopgoot klotst de golf tegen de rand van het zwembad aan, waardoor deze weer het zwembad in rolt. In een overloopzwembad ervaart u dus minder weerstand tijdens het zwemmen, waardoor u nog meer zwemplezier zal ervaren. Daarnaast blijft de oppervlakte van het water spiegelglad, wat ook erg rustgevend werkt. Geniet van het kalmerende effect dat een overloopzwembad te bieden heeft.

Uw eigen overloopzwembad

Het aanleggen van een overloopzwembad vergt altijd maatwerk. Onze specialisten komen graag bij u langs om uw ruimte te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Een op maat gemaakt overloopzwembad kunnen we zowel in huis als in uw tuin plaatsen. We staan u graag bij met advies over een ontwerp en de juiste plaats voor uw nieuwe zwembad. Wilt u uw nieuwe overloopzwembad liever laten ontwerpen door uw architect? Dan staan we hem of haar graag bij. Neem een kijkje bij onze projecten en laat u inspireren door de zwembaden die we reeds hebben aangelegd.

Bekijk onze andere premium zwembaden

Ambiance Wellness is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van premium zwembaden. Tevens maken we gebruik van de beste producten, materialen en vakmensen bij het bouwen van uw zwembad. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van de volgende zwembaden en wellness faciliteiten:

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in een eigen overloopzwembad? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefonisch via de onderstaande button.

Wij denken graag met u mee!