Rvs zwembaden

Roestvrijstalen zwembad

Een rvs zwembad is te verkrijgen in standaard afmetingen, maar leent zich sterk voor maatwerk. De reden hiervan is dat roestvrijstaal makkelijk te bewerken is. Het is namelijk lasbaar, plooij- en snijdbaar. Een rvs zwembad is in verschillende varianten uit te voeren, te denken aan een skimmerbad, met een onder-, of overloopgoot en ziet men zowel als binnen- en als buitenbad.

De aanleg

Het aanleggen van een rvs zwembad kan op twee manieren.

De traditionele manier is dat na het uitgraven van de contouren van het zwembad een gewapende betonvloer gestort zal worden. Hierna kan het zwembad in het gat geplaatst worden. Vervolgens zal het bad aangevuld worden met gestabiliseerd zand of met Sopra Iso-Tec. Wanneer de aanvulling gedroogd is zal er een ringbalk gestort worden, waarna de randtegels kunnen worden gelegd en u weer op tuin niveau bent.

Indien u kiest voor een rvs zwembad binnen is het mogelijk om te kiezen voor een vrijdragende constructie. Dit houdt in dat u zwembad los staat van de constructie van uw huis. De contouren van het zwembad zullen worden uitgegraven en een gewapende betonvloer wordt gestort. Hierna kan het zwembad op de vloer worden gezet, maar hoeft deze niet aangevuld te worden met gestabiliseerd zand of met Sopra Iso-Tec. Hierdoor is het leidingwerk vrij toegankelijk en kunt u om het zwembad heenlopen

Voordelen

Voor wie er houdt van een strak, modern en tijdloos design met een intense waterkleur is een rvs zwembad de uitkomst! Deze baden zijn als binnen, maar ook als buitenbaden geschikt en hebben geen beperking in hun afmetingen.

Rvs zwembaden zijn extreem energiezuinig door de reflecterende bodem en wanden wordt zonlicht weerkaatst waardoor het zwemwater sneller opwarmt. Door de geweldig isolerende eigenschappen van rvs wordt de warmte goed vast gehouden en worden extra hoge stookkosten geëlimineerd. Door het uv-bestendige materiaal zal het bad niet verkleuren of verbleken door de zon.

Daarnaast zijn rvs zwembaden bovengemiddeld hygiënisch doordat de wanden zo vlak en glad zijn dat algen en bacteriën geen kans krijgen om zich te vormen of hechten aan het oppervlak waardoor u slechts met chemicaliën het zwembad schoon houdt.

Service en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw zwembad in topconditie blijft, helpen wij u graag bij het onderhoud. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • Periodiek onderhoud van uw buitenzwembad
  • Het zomer- en winterklaar maken van uw buitenzwembad
  • Een vast onderhoudscontract voor uw buitenzwembad
  • Chemicaliën en ander toebehoren voor het zelf onderhouden van uw buitenzwembad

We hebben verschillende onderhoudscontracten: een premium pas en onderhoud op maat.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u de mogelijkheden bespreken omtrent de aanleg van een roest vrij stalen zwembad bij u thuis of wilt u uw wensen eens aan ons voorleggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier of bel ons direct op 0318 – 55 11 90.

Wij denken graag met u mee!

Contact form - footer