Winterklaar maken zwembad

17 januari, 2024

Wat is het belang van het winterklaar maken van je zwembad?

Het zwembad winterklaar laten maken door onze monteurs voorkomt schade aan het zwembad en de inbouwdelen zoals inspuiters bij strenge winters, bespaart je energie op apparatuur en zorgt ervoor dat je in het voorjaar weer snel kunt zwemmen in schoon en helder zwemwater.

Onze monteurs maken het zwembad schoon en zorgen dat de waterkwaliteit in balans is voor de winter, om tijdens deze periode het zwemwater stabiel te houden en algengroei te voorkomen. Alle niet benodigde techniek wordt uitgeschakeld of in de winterstand gezet. Filters worden schoongemaakt en desinfectieapparatuur wordt gecontroleerd.

Om te zorgen dat algen en bladeren geen kans hebben het bad te vervuilen in de winter, monteren we bij veel van onze klanten een winterzeil. Dit zwarte zeil, voorzien van membranen, laat wel water  door zodat het niet te zwaar wordt van regen of andere neerslag zoals sneeuw. Maar door de zwarte kleur laat het geen licht door en kan er geen fotosynthese plaatsvinden, waardoor het zwembad niet groen wordt. Door het winterklaar maken van je zwembad, kun je in het voorjaar weer lekker snel in een fris zwembad zwemmen.

Zorg dus dat je goed voorbereid de winter in gaat en maak een afspraak voor het winterklaar maken van je zwembad.

Wij denken graag met u mee!